Over ons

Van harte welkom op onze website.

Camping It Krúswetter is in 1999 begonnen en gelegen aan vaarwater. Diverse eigenaren hebben de camping gevormd tot wat het nu is. Een plek waar u rust, ruimte en vrijheid ervaart. In maart 2020 is het stokje overgedragen aan ons, familie Van der Velde. Met enthousiasme kijken wij er naar uit om ook onze stempel te drukken op deze prachtige camping.

Onze camping biedt ongeveer 40 ruim opgezette kampeerplaatsen. Hierdoor is het mogelijk om op een rustieke en aangename wijze te kamperen en te genieten van natuur en rust. Voor wie toch even contact wil zoeken met de buitenwereld, kan men met de eigen laptop op de kampeervelden internetten.

Als u van een sportieve uitdaging houdt, biedt onze camping onder andere verschillende wandel-, fiets- en vaarroutes. Kortom, het kleinschalige en vriendelijke karakter maken onze camping een ideale plek voor uw zorgeloze vakantie.

Graag tot ziens op onze mooie camping!

Familie van der Velde

De Omgeving

Onze camping is prachtig gelegen in het hart van de Greidhoeke aan de kruising van de Franekervaart en de Bolswardervaart bij het mooie Friese dorp Easterlittens.

De Greidhoeke, het landschap rondom Easterlittens bestaat uit uitgestrekte weilanden met boerderijen, zwartbonte koeien, schapen weidevogels en natuurlijk terpdorpen. Het behoort tot de oudste gebieden van Friesland en is cultuur/historisch interessant. Het gebied staat op de nationale top-100 van ‘juweeltjes’die het waard zijn op de werelderfgoedlijst te worden opgenomen. Easterlittens is één van de vier friese “Villages of Tradition”. De Greidhoeke heeft vele rustige weggetjes en (kerke)paden voor wandelaars, skaters en fietsers. Het land is doorsneden met kronkelige waterwegen. Deze staan in directe verbinding met grotere vaarwegen en het Friese merengebied. Voor watersporters biedt dit waterrijke gebied alle mogelijkheden met aantrekkelijke routes (maximale doorvaarthoogte 2.50 meter).

Sportvissers zullen vanaf de wal of op het water moeiteloos fijne visstekjes kunnen vinden! En behalve uitstekend vaar- en viswater is het ook kwalitatief goed zwemwater. En voor de vogelaar zijn er in de directe omgeving van de camping twee vogelreservaten (Skrok en Skins) met kijkhutten.