Over ons

Welkom bij Camping It Krúswetter – Waar Rust, Ruimte en Vrijheid Samenkomen!

Onze Geschiedenis In 1999 ontsprong het idee van Camping It Krúswetter omdat deze plek gelegen is aan prachtig vaarwater in Friesland. Daarna hebben diverse eigenaren deze plek gevormd tot een oase van rust en schoonheid. Vervolgens is in maart 2020 het stokje met veel enthousiasme overgedragen aan ons, de familie Van der Velde. We kijken er dan ook zeker naar uit om onze eigen stempel te drukken op deze bijzondere camping.

Wat We Bieden Onze camping, met ongeveer 40 ruime kampeerplaatsen, belooft daarmee een ervaring van rust, ruimte en vrijheid. Met andere woorden, hier geniet u op een rustieke en aangename manier van kamperen, omgeven door natuurlijke pracht die Friesland te bieden heeft. Maar voor degenen die toch even contact willen maken met de buitenwereld, is er de mogelijkheid om met de eigen laptop op de kampeervelden te internetten. Bekijk gelijk onze kampeertarieven.

Sportieve Uitdagingen Bovendien biedt onze camping verschillende wandel-, vaar- en fietsroutes. Deze zijn dus perfect voor de avontuurlijke geest. Ontdek de schoonheid van de omgeving op uw eigen tempo.

Waar Kleinschaligheid Groot is Het kleinschalige en vriendelijke karakter van onze camping maakt het tot de ideale plek voor uw zorgeloze vakantie. Of u nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse drukte, bij Camping It Krúswetter vindt u precies wat u zoekt.

Graag Tot Ziens! Wij heten u van harte welkom op onze mooie camping in het groene hart van Friesland. Of u nu een doorgewinterde kampeerder bent of voor het eerst de charme van het buitenleven ontdekt, bij ons vindt u de perfecte balans tussen comfort en natuur. Tot ziens in de serene omgeving van Camping It Krúswetter!

Met Hartelijke Groeten,

Familie Van der Velde

Uitzicht over het water in Friesland
camping aan het water in Friesland

De Omgeving

Ontdek de Betoverende Schoonheid van It Krúswetter in het Hart van de Greidhoeke!

Want hier vind je een prachtig stukje paradijs gelegen in het hart van de Greidhoeke van Friesland. Bovendien komen hier de Franekervaart en Bolswardervaart samen en ligt de camping nabij het betoverende Friese dorp Easterlittens.

Waar Natuur en Cultuur Samenkomen: De Greidhoeke Dat wil zeggen dat je omringd bent door uitgestrekte weilanden, zwartbonte koeien, weidevogels en terpdorpen. Verder is de Greidhoeke een van de oudste en meest cultureel/historisch interessante gebieden in Friesland. Vandaar dat dit betoverende landschap op de nationale top-100 van potentiële werelderfgoederen staat.

Een Dorp met Traditie: Easterlittens is namelijk één van de vier Friese “Villages of Tradition” en ademt historie en authenticiteit. Verken zeker de kronkelende weggetjes, pittoreske kerkepaden en geniet bovenal van de vredige atmosfeer van dit charmante dorp.

Paradijs voor Actieve Ontdekkers De Greidhoeke biedt namelijk een netwerk van rustige paden voor wandelaars, skaters en fietsers. Bovendien wordt het landschap wordt doorkruist met kronkelende waterwegen. Deze zijn direct verbonden met grotere vaarwegen maar ook met het uitgestrekte Friese merengebied. Verder hebben de routes een maximale doorvaarthoogte van 2.50 meter. Daarom vinden watersportliefhebbers hier een waar paradijs.

Vissen, Zwemmen en Vogels Spotten: Een Compleet Natuurpakket Voor sportvissers zijn er talloze perfecte visstekjes vanaf de wal of op het water. Ons gebied biedt niet alleen uitstekend vaar- en viswater, maar ook kwalitatief goed zwemwater. Verder kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen in de nabijgelegen vogelreservaten Skrok en Skins, compleet met uitkijkhutten. Op deze manier kun je ongestoord te observeren.

Ervaar de Magie van de Greidhoeke Stap in de wereld van Camping It Krúswetter. Laat je niet alleen betoveren door de natuurlijke pracht maar ook door de historische rijkdom en de warmte van Easterlittens. Kortom, jouw perfecte ontsnapping wacht!